Over Kifrahorse Saddle Fitting


Waar begin je met vertellen als je een enorme passie voor iets hebt?

Laat ik mij eerst even voorstellen; mijn naam is Kitty en ik ben, naast  paardengek, ook MSFC gediplomeerd zadelpasser en zadelreparateur.

Al zolang ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd door zadels. Wat is er zo bijzonder aan een zadel? En waarom juist dat ene zadel? 

Op jonge leeftijd heb ik, waarschijnlijk zoals de meeste ruiters, leren rijden op een boomzadel. In 2004 ben ik in aanraking gekomen met boomloos rijden. Ik moet bekennen dat ik destijds niet direct enthousiast was over het concept boomloos. Mijn nieuwsgierigheid won het echter, en het eerste boomloze zadel werd aangeschaft. Ik heb veel merken gezien en geprobeerd, puur uit nieuwsgierigheid.  Mijn pony is nu 34 (geb 1986)en heeft al die jaren heel fijn gelopen onder een boomloos zadel.  

Omdat er in mijn optiek nauwelijks tot geen mooie en goede pads op de markt waren voor boomloze zadels ben ik gaan experimenteren met diverse zadelpads. Ik wilde kleur en comfort! Na 11 jaar veel testen en uitproberen is daaruit de Kifra-pad ontstaan. Een lamswollen pad met verwisselbare inlagen speciaal voor boomloze zadels.

Naast mijn werk als zadelpasser heb ik tevens een webshop, welke in 2015 is opgericht: www.kifrahorse.nl

Tijdens mijn werk als zadelpasser denk ik graag met je mee. Ik werk met vrijwel alle merken en soorten zadels en indien ik iets niet in  mijn assortiment heb, heb ik een breed netwerk aan goede en gediplomeerde collega's naar wie ik je kan doorverwijzen. 

"Een goed passend zadel is een zadel wat perfect past op het paard en waar de ruiter fijn en goed in kan zitten. Ongeacht of dat een boom of boomloos zadel is"

Vanuit mijn passie voor zadels ben ik mijzelf verder gaan ontwikkelen in het passen en maken/repareren van zadels. 

Ik ben gediplomeerd MSFC (Master Saddle Fitting Consultant) Zadelpasser én zadelreparateur, en SMS (Society of Master Saddlers) reflocker. Daarnaast volg ik regelmatig cursussen en dissecties om mijn kennis nog meer te vergroten.

Afgeronde opleidingen en cursussen:

2017 Master Saddle Fitting Consultant 
2018 Saddle Flocking course in Frankrijk
2018 Equine studies 2 daagse -  anatomie en palpatie
2019 3 daagse "Whole Horse Dissection" - Equinestudies
2019 Biomechanica 2 daagse -  Equinestudies
2019 Basic reflocking course van de Society of Master Saddles in Engeland
2020 2 daagse “Saddle and bridle” dissectie bij Hofma en van Gelder

Juni 2020: Centaur Biomechanics Webinair

Oktober 2020: Lid bijscholingscommissie en bestuur beroepsvereniging VZTD
Ik ben lid van de Vereniging van Zadel en Tuig Deskundigen (VZTD). Leden van de VZTD zijn verplicht om bijscholingen te volgen, om zo kennis up - to - date te houden

Naast het volgen van opleidingen en cursussen geef ik ook op verzoek lezingen