Kifrahorse Saddle Fitting

              Gediplomeerde Zadelpasservice voor boom én boomloze zadels

Meest recente 5 inzendingen

  • De aanschaf van een tweedehands zadel
  • Glijdt de deken van jouw paard altijd naar één kant?
  • Zadel nieuws!
  • When not to sell or fit a saddle.
  • Help mijn zadel schuift!

Geen nieuwe opmerkingen

  • Geen opmerkingen

Archief

2023:februari
2022:februari | maart | september | november
2021:december

Categorieën

05.09.2022

Zadel nieuws!

Zadel nieuws!

Het is alweer even geleden dat ik hier de laatste blog plaatste, en inmiddels is er ook veel gebeurd achter de schermen. De vakantie is voorbij, de bestellingen zijn weer ingepakt, de mail is weer bijgewerkt en de agenda zit al behoorlijk vol de komende periode en er is zadelnieuws!

Zoals sommige van jullie niet ontgaan is, is er een nieuw zadelmerk aan het assortiment toegevoegd; GFS!
GFS is een prachtig en veelzijdig zadelmerk uit Engeland Walsall. Tijdens mijn opleiding in Engeland enkele jaren geleden ben ik in aanmerking gekomen met de GFS zadels. Vorig jaar besloot ik deze zadels toe te voegen aan het assortiment, en met succes. Veel paarden en ruiters worden blij van de GFS zadels. De zadels zijn ruim aanpasbaar door de verwisselbare kopijzers. Daarnaast ontbreekt het ook niet aan comfort voor de ruiter. Een goed zadel voldoet voor mij aan deze eigenschapen. Kwaliteit, in zowel de boom als het leder, een goede pasvorm, mooie veerkrachtige kussens voor de rug van het paard, ruime opties voor verschillende singelposities, en een goede uitgebalanceerde zit voor de ruiter. Kortom, voor mij een plezier om mee te mogen werken!

In mijn vakantie heb ik niet stil gezeten en ben ik naar Düsseldorf gereden voor een meeting met Geoff en Jenelle van GFS. Helaas lukte het mij niet om op korte termijn naar Engeland te gaan wegens een drukke agenda, dus dit was een fijne oplossing.
Samen met GFS zal ik een nieuw zadelmodel gaan ontwerpen. In oktober reis ik af naar de fabriek in Engeland om het eerste model te kunnen bekijken en te bespreken of er nog veranderingen nodig zijn. Spannend en super tof!

Door de toevoeging van het ruime assortiment GFS zadels zullen er een aantal merken gaan verdwijnen uit het assortiment van Kifrahorse Saddle Fitting.

Geen zorgen voor de western liefhebbers, de geliefde Freemax en Silverado zadels blijven natuurlijk gewoon!

De website zal t.z.t. wat aanpassingen ondergaan.

Inmiddels zijn de GFS zadels al bij verschillende dealers te verkrijgen, namelijk bij Stephanie van Saddlery Heemskerk en Maaike Rispens van zadelmakerij Rispens. De GFS zadels worden alleen verkocht door gediplomeerde zadelpassers, welke regelmatig bijscholingen volgen om met de meest recente kennis op zak op de juiste wijze een zadel bij jouw pony of paard aan te meten.

Tijdens mijn vakantie in Oostenrijk heb ik echter ook niet stil gezeten en wat hoofdstukken van  “The Horse Inside Out” afgerond, welke ik volg via Equine studies. 

Ook ben ik al enige tijd ben ik bezig met een nieuw lijn zadeldekjes met gave stofjes en printjes, voor zowel boom als boomloze zadels, engels en western en een model voor IJslander zadels. Deze dekjes komen met inlagenvakken, geschikt voor boomloze zadels, maar ook om boomzadels iets meer uit te kunnen balanceren, bijvoorbeeld wanneer je zadel niet gemakkelijk aanpasbaar is, of wanneer je een zadel op meerdere paarden gebruikt. Ook voor maneges is dit ideaal, want je hebt nooit meer gedoe met losse onderleggers. 

Hou de facebook pagina in de gaten voor meer informatie.

Ik kijk uit naar de komende maanden!

Kitty

301563050_3317167845276411_939713008759211152_n.jpg

Admin - 15:14 | Een opmerking toevoegen