Kifrahorse Saddle Fitting

              Gediplomeerde Zadelpasservice voor boom én boomloze zadels


Waar begin je met vertellen als je een enorme passie voor iets hebt?

Laat ik mij eerst even voorstellen; mijn naam is Kitty en ik ben, naast  paardengek, ook MSFC gediplomeerd zadelpasser en zadel reparateur. Ik ben op jonge leeftijd begonnen met paardrijden. Na het rijden van paarden op verschillende niveaus, het starten van dressuur en spring wedstrijden besloot ik het roer om te gooien. Ik wilde mij meer richten op het paarden welzijn en ben een andere richting ingeslagen. Zo ben ik ook bij één van mijn pony's Amigo ( geb. 1986 ) terecht gekomen, waar de start van mijn interesse in zadels nog meer begon te groeien.

In 2004 ben ik in aanraking gekomen met boomloos rijden. Ik moet bekennen dat ik destijds niet direct enthousiast was over het concept boomloos, mede vanwege het uiterlijk van de zadels. Ik heb voorheen wedstrijden gereden, zowel spring als dressuur op "normale" boomzadels. Mijn nieuwsgierigheid naar een boomloos zadel was toch wel erg groot en het eerste boomloze zadel werd aangeschaft. Ik heb veel merken gezien en geprobeerd, puur uit nieuwsgierigheid. Met mijn inmiddels gepensioneerde pony Amigo (geb 1986) heb ik de laatste jaren voor zijn pensioen met veel plezier met de Freemax Western zadels gereden.

Omdat er naar mijn mening nauwelijks tot geen mooie en goede pads op de markt waren voor boomloze zadels ben ik gaan experimenteren met diverse zadelpads. Ik wilde kleurtjes en comfort! Na 11 jaar veel testen en uitproberen is daaruit de Kifra-pad ontstaan. Een lamswollen pad met verwisselbare inlagen speciaal voor boomloze zadels. 

Sinds 2019 ben ik in het bezit van een IJslander merrie genaamd Saga. Saga heb ik zelf zadelmak gemaakt en met haar maak ik bosritten en rijden we af en toe een wedstrijd. Ondanks dat ik absoluut niet opzoek was naar een IJslander kan ik het ras aan iedereen van harte aanbevelen.

Dankzij Saga ben ik ook in aanraking gekomen met IJslander zadels. Ik heb inmiddels al vele combinaties mogen voorzien van een nieuw fijn IJslander zadel, zowel met boom als boomloos. 


Mijn motto:

"Een goed passend zadel is een zadel wat perfect past op het paard en waar de ruiter fijn en goed in kan zitten. Ongeacht of dat een boom of boomloos zadel is"

Naast mijn werk als zadelpasser heb ik tevens een webshop, welke in 2015 is opgericht: www.kifrahorse.nl

Tijdens mijn werk als zadelpasser denk ik graag met je mee. Ik werk met vrijwel alle merken en soorten zadels en indien ik iets niet in  mijn assortiment heb, heb ik een breed netwerk aan goede en gediplomeerde collega's naar wie ik je kan doorverwijzen. Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Voor Zadel en Tuigdeskundigen (VZTD) waar ik tevens in het bestuur zit.


Vanuit mijn passie voor zadels ben ik mijzelf verder gaan ontwikkelen in het passen en maken/repareren van zadels. 

Ik ben gediplomeerd MSFC (Master Saddle Fitting Consultant) Zadelpasser én zadelreparateur, en SMS (Society of Master Saddlers) reflocker. Daarnaast volg ik regelmatig cursussen en dissecties om mijn kennis nog meer te vergroten.

Afgeronde opleidingen en cursussen:

2017 Master Saddle Fitting Consultant 
2018 Saddle Flocking course in Frankrijk
2018 Equine studies 2 daagse -  anatomie en palpatie
2019 3 daagse "Whole Horse Dissection" - Equinestudies
2019 Biomechanica 2 daagse -  Equinestudies
2019 Basic reflocking course van de Society of Master Saddles in Engeland
2020 2 daagse “Saddle and bridle” dissectie bij Hofma en van Gelder

Oktober 2020: Lid bijscholingscommissie en bestuur beroepsvereniging VZTD

2021 Equine studies The Horse Inside Out

Om lid te mogen zijn van de beroepsvereniging is het een vereiste regelmatig bijscholingen te volgen.
Naast het volgen van opleidingen en cursussen geef ik ook op verzoek lezingen